ASUS показа… нещо хибридно

Не са толкова многобройни случаите, когато наистина не знаем как да наречем някаква дигитална джаджа. Този път обаче от ASUS успяха да матират дори хората , притежаващи изключителен дар слово, представяйки новия Transformer Book V (V като 5, а не като В). 

Може би най-разумно в този случай е просто да опишем частите на поотделно. На първо място комплектът включва 12,5-инчов таблет/лаптоп работещ с Intel Core архитектура с инсталирана операционна система Windows 8.1. Следва 5-инчов телефон, базиран на Android 4.4., който силно наподобява ZenPhone 5. Той е първият телефон, работещ с 64-bit quad-core Atom (Moorefield) процесор. Телефонът разполага и с LTE. Когато е поставен в док станцията си, Android интерфейсът на телефона се вижда в Windows-а на латопа и може цялата система да бъде превключена на Android.

Като извод от цялото заплетено описание получавате следното – Windows таблет, Windows лаптоп, Android телефон, Android таблет и Android лаптоп.

От останалите известни засега подробности става ясно, че таблетът е с 4GB оперативна памет и батерия, която би трябвало да издържа без особени затруднения около 10 часа работа. За съхранение пък ще има 128 GB SSD памет, и още 1TB HDD, която ще е вградена в клавиатурата. Телефонът пък ще има 2 GB RAM и 64GB за съхранение.

Засега от Asus показват Transformer Book V само през стъкло, което говори, че вероятно ще трябва да мине известно време, преди да го видим по магазините.