Lenovo прави метален телефон

След като видяхме напоследък всякакви вариации на пластмасови корпуси и капаци на мобилни телефони, включително и странния гръб на Samsung Galaxy S5 от пластмасова “кожа”, опредлено би било приятно да усетим отново в ръцете си тежестта на истинския метал. От Lenovo намекват, че модата на металната изработка се завръща и първото й въплъщение в продуктите на компанията се очаква да бъде в следващия флагман Vibe Z2 Pro.

Засега цялата информация около телефона е налична благодарение на информационни течове от вътрешни за компанията събития. Според тези слухове телефонът ще има 6-инчов Quad HD дисплей и 16 мегапикселна камера. Процесорът му ще бъде 2.5GHz quad-core Snapdragon 801, а цялата мощ ще се бъде захранвана от 4,000mAh батерия. Корпусът на телефона ще е метален с дебелина 7,7 мм.

От изтеклите снимки се вижда, че телефонът е с две SIM-карти, но вероятно версиите ще се различават в това отношение. По интересно, че традиционното лого на компанията е изместено от логото на Vibe. Това предполага, че китайската компания поставя силен акцент на мобилните си продукти.