BlackBerry прави свръх сигурен чат

Системите за чат като BBM и iMessage по принцип са доста добре защитени със стандартните механизми за криптиране. Има обаче един проблем – ако някой все пак успее да разбие кодовете на криптирането, той получава достъп до цялата ви кореспонденция. Без значение дали съобщенията ви касаят предотвратяването на следващата световна война, или просто любезно ви подсещат да купите домати по пътя към вкъщи, едва ли бихте искали те да стават публично достояние.

От BlackBerry се надяват да сведат опасността от подобна ситуация до възможния минимум като дават на всяко съобщение отделен съвсем произволен криптиращ код. Тази опция ще коства безкрайно много време дори на най-умния хакер, ако целта му е да проследи цялата ви кореспонденция. В началото обаче тя ще е достъпна само за корпоративни клиенти, докато частните лица ще трябва да почакат до началото на есента. Потребителите на Android пък ще могат да се възпозлват от впечатляващото кодиране едва в края на есента или началото на зимата.

По-долу можете да видите видео от BlackBerry Experience във Вашингтон, което нагледно показва трудностите при разбиването на криптиращата система.