Fujitsu разкри нов “All-Flash” сторидж масив

Един от показателите, че развивате успешно своя онлайн бизнес, е достигането до максималния капацитет на сървърите. Това, разбира се, е повод за радост, но досадния лаг постепенно започва да нашепва, че идва време за ъпгрейд и инвестиции в нови машини.

Търсейки възможности за решаване на тези проблеми от Fujitsu обявиха пускането на нов флаш сторидж масив, който ще допълни популярния ETERNUS DX S3. Новият ETERNUS DX200F съкращава времето за обработка на информацията и елиминира проблемите с лага в условията на виртуален сървър или десктоп. Така масивът дава възможност на компаниите да провеждат анализ на големи масиви от данни в реално време и да управляват уеб трафика си в пикови моменти без забавяне. Това е постигнато чрез комбинация от SSD дискове и 12 Gb/s SAS интерфейс с висока проводимост, а времето на изчакване е под 0,5 ms.

ETERNUS DX200F има възможност за лесен бекъп към устройства от ETERNUS DX сериите. Освен това потребителите могат да създават виртуален капацитет без значение от физическия капацитет на SSD дисковете. Това дава възможност за добавяне на физически дискове, когато капацитетът им бъде изчерпан, без промяна на настройките. По този начин се повишава ценовата ефективност на инвестициите.

ETERNUS DX200F е наличен за поръчки от Юни 2014