И Lenovo пуска нов таблет

Каквото и да си говорим, маркетингът на производителите на електронни джаджи наподобява алхимична лаборатория. Макар търсеният резултат да е един и същ – повече продажби и овладяване на световната пазарна мощ, методите за постигането му са коренно различни. И докато едни компании пускат нови модели с такава честота, че дори не можем да им запомним имената, други като са склонни да разчитат на един и същи модел по няколко години. 

Lenovo е някъде по средата между тези крайности. Но ако говорим за бизнес серията на таблетите им – ThinkPad Tablet 2 скоро ще навърши две години, а едва сега на хоризонта се задава неговият наследник – ThinkPad 10. До голяма степен обаче новото устройство е повторение на старото – единственият предвиден размер е 10 инча, процесорът е Intel Atom, батерията издържа до 10 часа, а двете камери са с резолюция 2 и 8 мегапиксела. По-забележителната новост е  екранът с резолюция 1920 х 1200 пиксела, отговарящ на съвременните изисквания за моделите от този клас. 

Таблетът ще работи с операционна система Windows 8 Pro, а вградената памет ще бъде 64 или 128 GB в различните конфигурации. ThinkPad 10 би трябвало да се появи на пазара по някое време през юни, а началната му цена ще бъде 499 долара.