ASUS представи дънни платки от 9-тата серия

ASUS представи пълна гама дънни платки, изградени на база на 9-тата серия чипсети на Intel. Те са снабдени с LGA 1150 сокет и поддържат 4-то поколение Intel, новото 4-то и 5-то поколение Core процесори (Haswell, Haswell Refresh, Haswell Refresh K-series/ Devil’s Canyon). Новите дънни платки предлагат технологии от сериите на ASUS Republic of Gamers (ROG), The Ultimate Force (TUF) и Workstation (WS), които увеличават потенциала на чипсетите Z97 и H97.

Моделите разполагат с широк набор от възможности, предназначени за потребителите, които искат да сглобят настолен компютър за гейминг или мултимедиен център за забавления. Технологията 5-Way Optimization на Dual Intelligent Processors 5 оптимизира работата на компютъра с натискането на един бутон. Тя надгражда възможностите на предходното поколение 4-Way Optimization с приложението Turbo, специални настройки на мрежовата свързаност и звука, по-добър контрол на вентилаторите, надежден овърклок и по-ниска консумацията на електроенергия. Дънните платки на ASUS разполагат също и с функциите Crystal Sound 2 и Turbo LAN, които в съчетание осигуряват качествен звук и намаляват насичането по време на игра с цел подобряване качеството на гейминга.

При употреба на настолния компютър като център за забавление, потребителите могат да се възползват от функцията ASUS HomeCloud, която превръща хард диска в личен облак. Вградената технология Wake on WAN пък дава възможност на потребителите да включат компютъра и да го управляват от своя смартфон или друго умно устройство. Потребителите могат също така да споделят чрез стрийминг мултимедийно съдържание от настолния компютър към всяко устройство. Възможността за безконтактно взаимодействие със смарт устройства е допълнително подобрена с включването на NFC Express 2 и технология за безжично зареждане.