Крис Биард временно оглави Mozilla

Суматохата около поста на изпълнителния директор в Mozilla все още продължава с пълна сила. След като миналата седмица новоназначеният на длъжността Брендан Айх се оттегли след засилен обществен натиски, предизвикан от дарения за хомофобска кампания, вчера за временно изпълняващ длъжността беше назначен Крис Биард.

Биард също не е новак в компанията. От 2004 г. той е маркетингов директор в Mozilla. Той участва в много проекти, включително създаването на Firefox, пускането на Firefox за Android, както и създаването на операционната система за мобилни телефони Firefox OS. През 2013 г. той напуска Mozilla и се мести в Greylock Partners, но продължава да извършва консултантски услуги при предишните си работодатели.

Преди да се включи в екипа на Mozilla Биард е работил на маркетингови позиции в HP и за кратко в Sun Microsystems. Той създава и собствена консултанткса фирма, разработваща решения, свързани с Linux.

“Крис има една от най-ясните визии, които сме виждали, за това как да поеме мисията на Mozilla и да я превърне в програми, дейности и продуктови идеи.”, заяви президентът на компанията Митчел Бейкър.