Майкрософт пусна Windows Phone 8.1 за разработчици

Ако по някаква причина напоследък сте изпитвали непреодолимо желание да поработите на най-новата версия на мобилната операционна система на Майкрософт – Windows Phone 8.1, сега е вашият шанс! От софтуерния гигант пуснаха за даунлоуд версия на системата, предназначена за трети разработчици. По принцип нейната цел е производителите на софтуер да могат да подготвят приложенията си преди официалния й старт.

За да можете да изтеглите новия мобилен Windows, трябва да се регистрирате като разработчик с AppStudio. Дори да не сте написали и един код през живота си, това ви дава възможност да създавате приложения, чието публикуване евентуално би ви струвало 20 долара.

Разбира се, всичко това носи и не малко рискове. На първо място – след като веднъж инсталирате Windows Phone 8.1, няма опция за обръщане на процеса и връщане към предишната операционна система. Освен това се предполага, че гаранцията на устройството ви автоматично ще отпадне. Затова колкото и да ви се иска да чуете гласа на новия асистент Cortana, може би все пак е по-разумно да дочакате официалната версия на операционната система.