Samsung отчете спад на печалбите от първото тримесечие

След като изтекоха слайдове от отчети на Apple, според които компанията не разполага с устройствата, които потребителите предпочитат, техните най-големи конкуренти от Samsung също отчетоха проблеми с продажбите. Отчетените за първото тримесечие на годината печалби са 7,9 млрд. долара, което е с 4,3% по-малко от отчетените за същия период на миналата година.

От компанията отказаха да комантират какво е довело до този спад. според някои анализатори Samsung е в изчаквателна позиция, докато се опитва да задържи първенството си в производството на редица категории устройства и едновременно с това опитвайки се да направи следващия голям удар с устройства като смартчасовници и смарт-очила, приходите от които да върнат растежа на печалбите.

Отчетът предшества обявеното за днес представяне на смартфона от среден клас Galaxy Ace Style, за който е известно, че ще бъде с 1,2 GHz процесор и 4-инчов дисплей. Според предварителната информация от компанията той е насочен към “младите социални потребители”. Цената му обаче все още не е известна.