Moto 360 – умният часовник на Motorola

Това е един умен часовник, който определено привлича вниманието.

Вместо да върви по следите на Samsung или Pebble, които заложиха на правоъгълните форми и стоманата, Motorola се спря на елегантните часовници, които всички ние носим от десетилетия насам.

Умният часовник на американската корпорация Moto 360 на външен вид е обикновен часовник – кръгъл циферблат и неръждаема стомана, но под обикновения външен вид се крие цял смартфон. Редица експерти от индустрията определиха дизайна на часовника като най-правилния избор и го обсипаха с множество комплименти.

На този етап, разбира се, има и много въпросителни относно джаджата на компанията, а именно за живота на батерията, софтуера, че дори и за диаметъра на циферблата.

Moto 360 ще работи с новата операционна система на Google Android Wear и ще може да бъде активиран с думите “OK Google”, а функциите му почти по нищо няма да се различават от тези на смартфон или таблет. Същевременно устройството ще има и пълна интеграция на Google Now и жестов контрол.

Доставките на Moto 360 ще започнат през лятото на територията на САЩ, при това в разнообразна гама – със спортни, кожени и метални каишки.

Като цяло умният часовник на Motorola би могъл да се състезава само с този на LG – G Watch, който неистово грабна вниманието на технологичните фенове.