Приложението Secret разкрива тайните на потребителите

Голяма част от интернет потребителите прекарват доста време в социалните мрежи като Facebook, Twitter, Instagram и Google +, а успехът на тези платформи се състои предимно в това, че те успяват да предразположат хората да споделят, колкото се може повече информация за личния си живот.

Едно съвсем ново приложение, само на пет седмици, обаче доста успешно успява да тества границите на споделянето на лични истории и факти.

Приложението Secret е необикновена социална мрежа, защото публикациите в нея са напълно анонимни, което дава възможност на всеки, престрашил се да инсталира апликацията на телефона си, да сподели интересна част от ежедневието си или някой неприличен факт от миналото си.

Secret предлага рядко откровен поглед към амбициите, разочарованията, съперничества, завистта и маниите на инженери и предприемачи, които живеят и работят в.. Силициевата долина. Оказва се, че повечето от „клюките” и любопитните разкрития, които могат да бъдат прочетени в Secret, се отнасят до работодателите и колегите на служителите в някоя от най-големите високотехнологични корпорации, които се намират на тази улица в Сан Франциско, Калифорния. Всеки пост може да се отнася до някого от Apple, Adobe, Google, HP, Yahoo или Intel например.

Фактът, че приложението не е особено популярно в магазините за апликации на Apple и Google, явно е подтикнало технологичните маниаци и тези, работещи в сферата на технологиите, да използват Secret за анонимно разкриване на шокиращи или просто интересни факти от работното им ежедневие.