Dell въведе нова категория мобилни работни станции

Dell въведе нова категория мобилни работни станции с представянето на 15-инчовия Dell Precision M2800. Този модел осигурява ISV сертифицирано и оптимизирано изпълнение и  надеждност на изключителна цена. Dell Precision M2800 помага да се преодолее пропастта между лаптопите от бизнес клас и мобилни работните станции чрез предлагането на достъпна ISV-сертифицирана система с професионални графични карти и процесори. Инженери, дизайнери и видео редактори вече имат достъп до най-подходящия инструмент за изпълнение на техните критични функции със скоростта, прецизността и надеждността, които са характерни за работната станция Dell Precision.

Предлагайки изпълнение, характерно за работна станция, но в мобилен форм-фактор, Dell Precision M2800 може да бъде конфигуриран с четвърто поколение Intel Core i5 и i7 процесори, AMD FirePro W4170M графична карта (с 2GB GDDR5 видео памет), до 16GB оперативна памет и до 1TB сторидж. С този хардуер може да се стартират интензивни натоварвания с графични обработки и обработка с данни както в офиса, така и на място на място при клиента. Предоставяйки детайлност за работата, Dell Precision M2800 предлага 15,6- инчов UltraSharp дисплей, който идва в HD или FHD (1920 х 1080) резолюция. Освен това новият продукт осигурява поддръжка на работа с няколко монитора и докинг станция, за да се опрости преходът от мобилното работно пространство към настолното.

За увеличаване ефективността на CAD системите, създаването на дигиталното съдържание и на софтуера за редактиране, моделът M2800 ще бъде ISV сертифициран за водещите приложения, като Autodesk AutoCAD, Inventor и Revit, Dassault Systèmes Solidworks, PTC Creo и др. В допълнение M2800 идва с Dell Precision Performance Optimiser (DPPO), който автоматично регулира настройките на системата за оптимизиране на специфични приложения.

M2800 ще бъде на разположение на клиентите и търговските партньори в световен мащаб през тази пролет, а ценообразуването по региони ще бъде ясно през следващите седмици.