САЩ представляват заплаха за интернета

Марк Зукърбърг предупреди, че правителството на САЩ подкопава доверието в интернет и не прави достатъчно, за да увери обществеността в свободата и сигурността на онлайн мрежата.

“Обадих се на президента Обама, за да изразя своята неудовлетвореност заради щетите, нанесени от правителството на нашето бъдеще. За съжаление, изглежда, че ще отнеме много време за истински реформи”, пише основателят на Facebook в съобщение, публикувано на личната му страница в социалната мрежа.

“Правителството на САЩ трябва да бъде шампион в интернет, а не заплаха. Те трябва да бъдат по-прозрачни за това, което правят, иначе хората си представят най-лошото”, предупреждава Марк Зукърбърг.

“Интернет работи, защото повечето хора и фирми също работят. Ние се обединяваме, за да създадем безопасна среда и да направим пространството, което споделяме ще по-добро. Ето защо съм толкова объркан и толкова разочарован от повтарящите се съобщения за поведението на правителството на САЩ. Когато нашите инженери работят неуморно, за да се подобри безопасността, ние вярваме, че изграждаме защита срещу престъпниците, а не срещу нашето собствено правителство”, продължава той.