Apple TV ще има наследник с подобрена OS

Apple TV е вече на почти две години и моментът изглежда особено подходящ за ъпгрейд на ТВ кутията на американската компания.

Най-вероятно точно това ще се случи още в първата половина на тази година, когато ще видим неин наследник с преработена и подобрена операционна система и нови видове съдържание.

Apple TV не е получавала значителен ъпдейт от март 2012 г., когато кутията придоби възможността да възпроизвежда видео в 1080р. След това софтуерът бе ъпдейтван няколко пъти, но хардуерът си остана до голяма степен непокътнат.

През първата половина на 2014 г. обаче е много възможно да видим нова версия на Apple TV, която ще се отличава с нова софтуерна платформа и управление с жестове и гласови команди, подобно на това, което Kinect предлага в XBOX One. Ще бъдат добавени и игри, които превръщат Apple TV в миниатюрна конзола.

Междувременно не е изключено да видим нов софтуерен ъпдейт на сегашното поколение Apple TV кутии, но техните стари едноядрени А4 и А5 процесори поставят под въпрос точните размери на ъпдейта.