IBM представя шесто поколение X-Architecture

IBM представи шесто поколение X-Architecture, предназначено за System x и PureSystems сървъри. То предоставя значителни подобрения в производителността на x86-базирани системи за анализ и облачни изчисления.

Новата X6 архитектура на IBM е идеалният избор за много  компании, които планират да прехвърлят на ниска цена големи обеми от данни и аналитични процеси към облачна среда с цел увеличаване на продуктивността.  X6 е бърза, тъй като разполага с интегрирана XFlash memory-channel storage архитектура, а паметта, базирана на DIMM модул, осигурява до 12,8 терабайта обем за съхранение на данни.

X6 разполага с модулен, скалируем дизайн, който поддържа множество поколения процесори и може да намали разходите за придобиване до 28% в сравнение с други конкурентни предложения. Системата разполага и с автономно диагностициране и самостоятелно отстраняване на възникнали проблеми в процесора и паметта. X6 може да осигури значително по-ниска латентност за операции с бази данни, което пък  води до намаляване на разходите за лицензи и  съхранение  чрез ограничаване или премахване на нуждата от външни единици SAN / NAS за съхранение на данни.