Хакнати акаунти от Target се продават на черния пазар

След като повече от 40 милиона акаунта бяха изложени на опасност при мащабна хакерска атака към сървърите на веригата магазини Target, част от събраната информация вече се търгува на черния интернет пазар.

Според експерти по компютърна сигурност в момента се наблюдава истински скок в търсенето и предлагането на крадена информация за кредитни карти.

Става въпрос за огромно количество пароли, трицифрени кодове, потребителски имена, адреси и лична информация, събрани между 27 ноември и 15 декември миналата година в резултат на хакване на вътрешната система за продажби на Target. В момента по-важната информация се продава на цени “между 10 и 20 пъти по-високи” от нормалните за този тип нелегални сделки.

Предвид спецификата на атаката, тя засяга само хора, които са пазарували физически в мрежата на Target, а не онлайн.

Обикновено събраната по този начин информация се използва за създаване на фалшиви кредитни карти и се търгува до 45 долара на бройка. По данни на блогъра Брайън Кребс, който пръв съобщи за атаката обаче, в момента информация от около 1 милион кредитни карти се предлага на цени, достигащи 100 долара.