Dellс иновации срещу BYOD и Big Data предизвикателства

Dell Software обяви нови решения и технологични интеграции, които заедно с мобилните/BYOD предложения на Dell предоставят инструменти за повишаване на работната продуктивност плюс сигурен контрол върху корпоративните активи.

Dell създава на базата на по-ранни анонси унифицирани решения за мениджмънт на мобилните устройства (mobile device management – MDM), мениджмънт на мобилните приложения (mobile application management – MAM) и порт за отдалечен сигурен достъп (Secure Remote Access gateway) в лицето на SonicWALL/SRA за създаването на сигурна крайна точка.

Разработени заедно, тези компоненти включват решение за управление на корпоративната мобилност от край до край, посрещайки най-големите предизвикателства на корпоративните потребители в отношението с “Bring your own” или Choose your own” средите. Това предлага съчетани технологии за сигурност от световен клас, нови приложения за дигитално работно пространство и гъвкав модел на разгръщане с мобилни услуги. По този начин ще се помогне да се повиши стойността. Dell EMM предоставя информационни технологии позволяващи цялостно конфигуриране и дефиниращи сигурност и политики за съответствие за  iOS и Android смартфони;  Windows, Android и iOS таблети; Linux, Mac и Windows лаптопи и настолни машини; както и тънки и нулеви облачни клиенти.  

Dell EMM ще се продава като годишен софтуерен абонамент лиценз, стартирайки от Q1 2014 в САЩ и Канада.