Значителна част от мениджърите не вярват на служителите

Мениджърите на IT фирми и организация не изпитват особено високо доверие към своите служители. Проучване на SailPoint показва, че 45 процента от тях са уверени, че подчинените биха продали фирмени данни срещу добра цена.

52 процента споделят, че служителите са виждали документи, които не би трябвало. 84 процента от корпоративните организации ползват cloud-базирани услуги. Въпреки това 41 процента от мениджърите, взимащи IT решения, признават, че не могат да следят ефективно използването на облачните технологии.

Нещо повече, 81% от анкетираните са притеснени, че бизнес потребителите споделят пароли между персонални и корпоративни приложения. 57% са се сблъсквали със ситуация, при която служители са загубили корпоративни устройства, съдържащи чувствителна информация.

Над половината от анкетираните твърдят, че са прекратявали опити на служителите да достъпват информацията във фирмената мрежа, след като са напуснали компанията. Само 41% от организациите имат действащи процеси за премахване на важни данни от мобилните устройства. Повече от половината мениджъри смятат, че е въпрос на време да се случи изтичане на данни.