В Spotify може да се плаща и с виртуална карта

Българските потребители, които не разполагат с дебитна или кредитна карта, но искат да се възползват от Spotify, могат да плащат и чрез вуртуална карта.

По този начин те имат възможност да закупят неограничен достъп до над 20 милиона песни с високо качество. 

Основно предимство на виртуалната карта е, че не се издава на физически носител, не изисква трудов договор и няма месечни или годишни такси за поддръжка. Необходима е единствено регистрация на virtualcard.bg. Картата предоставя изключителна защита при разплащания в интернет, защото зареждането се реализира непосредствено преди всяка покупка в над 2 300 каси на EasyPay в страната.

Срещу 9,76 лв. на месец платената версия на Spotify дава достъп до цялото съдържание на музикалната библиотека. Потребителите получават премиум звук с качество 320 Kbps, в сравнение с безплатната версия Spotify, която е ограничена до 160 Kbps.

При платената услуга музиката не се прекъсва от рекламни послания. Всички плейлисти са достъпни офлайн. Потребителите могат да слушат музиката без да се осъществява интернет връзка, с което се избягва риска от наличие на некачествена връзка и непожелани утежнения от онлайн такси. За сравнение, безплатната версия на Spotify предлага ограничено използване на музикалната услуга – 10 часа на месец.