Говорител: Divoom Bluetune-Bean

49.50 лв.

Вносител

Вали Компютърс

Производител

Divoom

Всеки от нас обича музика, нали? Но колкото и да сме привързани към слушалките си, неминуемо идва момент, в който предпочитаме да споделим любимата си мелодия със заобикалящия ни свят – с други думи, да усилим звука и да изпълним помещението с приятни звуци. Портативният спикър Divoom Bluetune-Bean ни позволява да направим точно това, при това с една забавна, компактна и приятна за окото джаджа. Спикърът се свързва към най-различни устройства с помощта на Bluetooth връзка и включва клип, с който да го защипете към вашия колан или джоб, така че да не запълва ръката ви.

Всъщност Divoom Bluetune-Bean е нещо, което определено бихте искали да покажете и на останалите, защото спикърът се отличава с доста свеж външен вид и ярък цвят – налични са опции в жълто и синьо, розово и червено, червено и черно, синьо и сребърно, бяло и лилаво и черно и зелено. Неговата максимална мощност е 6W, а теглото му е само 107 грама. Спикърът е снабден с вградена батерия от 400 mAh, която се зарежда на сто процента за около два часа и половина.

Divoom Bluetune-Bean се предлага в приятна опаковка с прозрачни страни, които ви позволяват да огледате добре продукта от всички ъгли. Единствено отзад пакетът е „затворен” с кратка брошура с инструкции на няколко езика. В съдържанието на комплекта влиза самият спикър, един microUSB кабел за зареждане и малка закопчалка тип карабинер, с която да закрепите джаджата. Формата на спикъра е овална като решетката, отвъд която излиза звука е от предната му страна. Материалът е пластмаса, но покритието има приятно на допир силиконово усещане, което го прави едновременно по-стабилен за държане и му дава някаква защита при удар. На едната страна има метална закачалка за карабинера, която е здраво прикрепена към корпуса. На дъното на уреда пък е порта за зареждане, който има силиконово капаче.То е здраво затворено, което осигурява известна защита, например срещу намокряне.

Отстрани са бутоните за управление на Divoom Bluetune-Bean и те са повече от интуитивни. Те представляват два плоски бутона, единият от които е за пускане, а другият – за приемане на обаждане, ако ползвате спикъра през смартфон. Между двата бутона има миниатюрна LED лампичка, която свети червено, когато Divoom Bluetune-Bean се зарежда и синьо, когато устройството е свързано. Връзката със смартфон става максимално просто – пускате спикъра, активирате Bluetooth на телефона, избирате новооткритото устройство и това е всичко. За съжаление портативните размери на спикъра не са особено подходящи за приемане на разговори през него, тъй като не се чува особено добре. Хубаво щеше да бъде, ако има и индикатор за батерията.

Извън това Divoom Bluetune-Bean върши перфектно основната си задача – да осигурява малко приятна музика във вашето ежедневие. Веднъж заредена до край, батерията издържа до 6 часа, което не е лошо постижение. microUSB интерфейсът пък означава, че може да заредите устройството от практически всеки наличен USB порт. Джаджата е компактна, побира се лесно в ръка, а може да я поставите на бюрото до вас или дори да я закачите на раницата си, когато сте в движение. Така Divoom Bluetune-Beanпредставлява функционален и компактен спикър, който изглежда доста добро предложение за цената си.