Колонка: Divoom Onbeat-200

Производител

Divoom

Базираната в Хонконг компания Divoom предлага огромно разнообразие от мобилни аудио устройства. Те се различават по форма, цвят и цена, но като цяло всички ви позволяват да ги вземете със себе си и да озвучите офиса, дома на свой приятел или парка. Освен това са съвместими с Bluetooth и разполагат с презареждащи се батерии, което означава, че са отлични спътници за вашите iOS джаджи. Днес ще ви запознаем с един подобен продукт, наречен Onbeat-200.

Дизайн

По отношение на своя дизайн, колонката едва ли ще спечели много награди. Тя е правоъгълна и е покрита със своеобразен пластмасов материал с вълнообразен дизайн отстрани. Реалните размери на Divoom Onbeat-200 са 165 x 52 x 70 мм – можете спокойно да си я сложите в джоба или в чантата. Тежи само 540 гр. Предлага се в червен, син, черен и сребристо-сив цвят, като нашето ревю копие бе синьо.

Функционалност

Зареждащият порт и бутонът за сдвояване с друг продукт са събрани в единия край на колонката. Малка червена светлинка до mini-USB порта ви показва кога Onbeat-200 се зарежда. Щом колонката е на 100 процента, тя изгасва. В случай, че е осъществила контакт с вашия iPhone да речем, светва синьо. Важно е да отбележим, че трябва да изключите ръчно колонката, след като изгасите своето iOS устройство. Onbeat-200 не се деактивира автоматично.

В горната част на колонката откриваме контролите за силата на звука (+ и -), както и един квадратен Stop бутон. Първоначално 1200mAh се зареди светкавично, но един пълен заряд би трябвало да отнеме между 6 и 8 часа.  

Звук

Може би ще предпочетете да регулирате звука си през самия смартфон да речем, тъй като бутоните на Onbeat-200 не реагират светкавично. Те обаче са полезни с факта, че ако ги задържите, можете да пропускате настоящата песен и да отивате на следващата, а тих електронен сигнал ще ви подскаже кога сте достигнали до максимален звук.

Общо взето Onbeat-200 звучи най-добре в средните тонове (говорители 2″ x 2). Басът е плътен, но неминуемо ще усетите малки смущения при песни с акцент върху него. 

Колонката разполага с вграден микрофон, който изпълнява ролята и на говорител за мобилен телефон. Тази опция работеше добре по време на тестовете, макар че гласовете звучат по-плътно, отколкото са всъщност. Когато отговорите на обаждане през своя iPhone, музиката паузира автоматично, а вие сте прехвърлени на говорителя. Щом затворите, парчето отново се пуска. Можете да прекъснете обаждането и със Stop бутона на Onbeat-200.

В техническите характеристики на колонката е посочено, че тя може да се намира на до 10 метра разстояние от устройството, с което осъществява връзка по безжичен път. По време на тестовете обаче тя започва да губи сигнали след седмия метър. 

В заключение – Onbeat-200 предлага добра производителност и сила. Не се самозалъгвайте по външния й вид – макар че изглежда издръжлива и добре запечатана, тя не е устойчива нито на пясък, нито на вода. Въпреки това би могла да бъде вашият идеален спътник, стига да сте склонни да платите необходимата цена.