Рanasonic Toughpad – размерът има значение

Нарастващата популярност на таблетите прави малките устройства все по-често срещани в ежедневието, но какво ще стане, ако смело замените компактните размери с далеч по-внушителен диагонал?

Резултатът е Рanasonic Toughpad – таблетът-гигант, който може да даде начало на съвсем нова тенденция при тези устройства.

Дисплеят на този таблет е с диагонал от цели 20 инча, което го прави по-голям от всеки един таблет и лаптоп и дори от някои настолни компютри. Както подобава на такъв размер, резолюцията на екрана е 4К с честота на точките на инч 230ррi. Рanasonic Toughpad работи с Windows 8 и има мощен Intel i5 процесор с честота 1.9GHz. Към това трябва да се добави 8GB RAM памет и 256GB място за съхранение.

Батерията на това чудовище издържа само 2 часа, което не е учудващо предвид размерите и със сигурност е характеристика, която дизайнерите на Рanasonic биха искали да подобрят.

Рanasonic Toughpad тежи 3 килограма, което е точно пет пъти повече от новия iPad Air; таблетът-гигант обаче е само с половин инч по-дебел от новото предложение на Apple.

Устройството ще бъде пуснато най-напред на американския пазар от януари 2014 г. на цена от 5 999 долара.