Galaxy Note 4 може да е с 20MP камера

Предстоящият Samsung Galaxy Note 4 може да постави нов стандарт за камерите в мобилните устройства, ако слухът, че в него ще бъде вградена камера с 20 мегапиксела се окаже верен.

Това твърди сайтът ET News, според когото новият Note 4 ще бъде снабден именно с такъв сензор, когато се появи на пазара през втората половина на 2014 г.

За сравнение се очаква другият предстоящ флагман на южнокорейската компания – Galaxy S5 – да има “само” 16-мегапикселна камера.

Както Galaxy Note 3, така и Galaxy S4 имат камери с 13 мегапиксела, поради което изостават при сравнение с модели като Sony Xperia Z1 (20.7МР) и Nokia Lumia 1020 (41МР). Поради това изглежда логично, че Samsung ще търси начин да достигне конкуренцията. Компанията трябва да се пребори и с нововъведенията на конкуренти като HTC и нейната НTC One UltraPixel технология и LG и нейната LG G2 OIS система.

Наблюдатели спекулират, че е възможно тази камера да намери място след това в Galaxy S6, който ще се появи в началото на 2015 г. или дори в Galaxy S5 Zoom, която пък се очаква в средата на следващата година.