Nexus 7 ъпдейтът закъснява, но не бързайте

Едно от основните предимства да притежаваш Nexus устройство е фактът, че получаваш ъпдейти бързо и директно от Google. Поне така си мислят милиони потребители по цял свят.

За съжаление интернет гигантът все още изпитва известни трудности с ОТА версията на новия Android 4.4 и към момента голям брой собственици на Nexus 7 все още не са получили своята версия на KitKat.

Тъй като междувременно в интернет се появиха файловете от ъпдейта, по-нетърпеливите вече прибегнаха до други методи за инсталиране и за получаване на ОТА ъпдейта. Един от тях е изчистването на данните в Google Service Framework. Сам по себе си този метод не е нов, но може да има вредни странични ефекти, над които потребителите масово не се замислят.

Ето защо Google съветва онези, които все още чакат KitKat да не прибягват до изчистването на Google Service Framework, а просто да бъдат търпеливи.

“На практика ако направите това съществува вероятност нещо да се повреди. Може да засегнете Google Cloud Messenger функционалността, да престанете да получавате уведомления от Google или дори да спрете бъдещите ОТА ъпдейти”, казва софтуерният инженер Дан Морил от Google.

По думите му ъпдейтите към Android 4.4 се пускат поетапно и започват с не повече от 1 процент от устройствата, които получават новата версия между 24 и 48 часа след нейния дебют. След това на скокове биват покрити останалите 25, 50 и накрая 100 процента. Този процес трябва да отнеме не повече от 3 седмици, така че бъдете търпеливи, съветва компанията.