eBay продаде над 10 000 PS4 за уикенд

Дебютът на новата конзола PlayStation 4 предизвика страхотен интерес от страна на потребителите и съответно в много от известните вериги магазини бързо настана глад за продукта.

В този момент желаещите да се сдобият със заветната система се обърнаха към най-популярния сайт за директна онлайн търговия – eBay.

Така само за един уикенд, последвал премиерата на конзолата на Sony над 10 000 PS4 системи намериха своя нов собственик именно след успешно сключени сделки в eBay. Към момента сайтът все изглежда най-доброто решение за търсещите конзолата, тъй като още около 13 000 обяви за нея са активни и приемат оферти.

В eBay първите конзоли се появиха още преди официалния дебют на PlayStation 4 и тогава цената им възлизаше на 150 процента повече от пазарната стойност или 600 долара. Най-скъпите бройки се продаваха по 1 000 долара, отчитат от eBay.

“В същото време продажбите в eBay на конзоли от отиващото си поколение също бележат скок като от дебюта на PlayStation 4 през сайта са били продадени 14 000 употребявани конзоли от седмото поколение. Това е увеличение с 25 процента в сравнение с 10-те дни предшестващи премиерата като причината е, че много потребители искат да се освободят от старите системи и да съберат малко пари за покупката на новите”, коментират от eBay. Компанията ще предостави данни и за търсенето на новата XBOX One по-късно тази седмица.