Започна първото издание на In Charge

Започна първото издание на In Charge – новата конференция за ИТ специалисти на Майкрософт България. Събитието беше открито от Петър Иванов, изпълнителен директор на компанията у нас, Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard България и Патрик Шанзон, който ръководи глобален екип от технически евангелисти в Майкрософт. 

In Charge се състои от 3 панела, които покриват два от основните компоненти на Cloud OS – „Трансформация на центъра за данни“ и „Анализ на данни“, както и трак, посветен на „Бизнес продуктивност“. През следващите два дни над 450-те участника в техническата конференция ще получат задълбочен поглед върху последните иновации със засилена демо част и възможност за взаимодействие с най-новите технологии в реална среда.

Изпълнителният директор на Майкрософт България Петър Иванов сподели, че това е „една от най-големите еволюции в ИТ индустрията – преминаването от фиксираната инфраструктура към облачните решения. Ние сме единствената компания предлагаща хибридно решение, където може да се съчетае съществуващата инфраструктура с виртуална, за да се постигне оптимална защита на вложените средства и сигурността на данните. Една от най-голямите инвестиции в центрове за данни в света е от 15 милиарда долара и е на Майкрософт, като половината от облачните решения на компаниите от Top 500 Fortune са базирани на Windows Azure.”  

Генералният директор на Hewlett-Packard България Ираван Хира заяви, че „Компаниите от ранга на HP не могат да работят сами за себе си, а функционират в синергия със своите партньори и на първо място е Microsoft. За изминалите години двете компании вложиха почти 1/4 милиард долара в съвместни инициативи, защото знаем, че само така можем да бъдем по-близо до ИТ специалистите и да сме по-полезно в решаването на предизвикателствата, пред които са изправени“.  

Патрик Шанзон, директор Enterprise Evangelism в Microsoft, води откриващата лекция на In Charge и каза: „Майкрософт има страхотна история, която заслужава да бъде разказана, и е единствената компания, която предлага цялостни решения за бизнеса. Естествено, става дума най-вече за Cloud OS. Microsoft слуша своите клиенти и стои близо до тях. Нека да разкажем тази история заедно!“

Облачните решения за големи компании представляват 58% от бизнеса на Майкрософт в момента и осигуряват възможност на клиентите на корпорацията да посрещнат някои от сериозните си ИТ предизвикателства. С Enterprise Cloud те по-лесно могат да изберат правилен облачен модел, да осъществяват BYOD (bring-your-own-device), да подобрят продуктивността си, да създават съвременни приложения и да обработват големи обеми от данни. Успехът на Майкрософт в сферата е видим: Office 365 е най-бързо растящият продукт в историята на корпорацията с 1,5 млрд. долара годишен оборот, потреблението на Windows Azure се увеличава 2 пъти по-бързо и се използва от над 50% от компаниите в класацията Fortune 500, Dynamics CRM Onlinе нараства с 80% всяка година, а SQL Server е най-използваната база данни в света. 

In Charge е първата техническа конференция от новата платформа на Майкрософт INDEED. Поредицата професионални събития е наследник на емблематичните за технологичните среди „Дни на Майкрософт“. Наименованието INDEED от една страна носи смисъла на израза „в действие“, а от друга е събирателна за основните ценности на новия бранд – Innovation, Networking, Data, Entrepreneurship, Education, Development – дни, посветени на иновациите, създаването на контакти, информацията, предприемачеството, новите знания и развитието.