D-Link пуска нова точка за достъп за външна инсталация

D-Link пусна на пазара ново попълнение в портфолиото си от точки за достъп. Това е Wireless N PoE решение, подходящо за външна инсталация  и включва PoE pass-through. Устройството използва 2.4 GHz честотна лента и гарантира мрежово покритие дори и в трудни за достъп локации благодарение на интегрираната  високоефективна секторна антена. Седемте режима на работа дават възможност на точката за достъп да се настрои спрямо всяка ситуация и да се използва по възможно най-гъвкавия начин. С водоустойчивия си корпус, това ново попълнение е изключително подходящо за използване при сурови външни условия. DAP-3310 има Power over Ethernet порт, подходящ за локации без удобен достъп до електрическо захранване. Необходимият PoE инжектор също е включен в пакета. Чрез допълнителния PoE pass-through порт-точката за достъп може, при нужда, да предостави захранване към свързана с нея D-Link камера за наблюдение като например DCS-7110. DAP-3310 вече се продава на българския пазар.

DAP-3310 поддържа до осем SSID, което означава, че с една точка за достъп можете да обхванете няколко приложения. Това гарантира голяма гъвкавост и ниски разходи. Мрежовото представяне и сигурността са оптимизирани благодарение на поддръжката на 802.1Q VLAN tagging, което дава възможност трафика на данни да се сегментира в случай на множество SSID-та, например при изполване за публични HotSpot. Рискът от кражба на данни е намален до минимум чрез изолирането на самостоятелните радио станции в мрежата. Добавени са и функционалности за управление и сигурност, които предотвратяват неоторизиран достъп.

Това ново решение е изключително гъвкаво благодарение на седемте си режима на работа. В ролята си на точка за достъп, то свързва множество безжични устройства към LAN мрежата. В режим WDS DAP-3310 може да разшири мрежовото покритие. Мрежата може да бъде разширена и посредством двата Ethernet порта в режим безжичен клиент. Тази точка за достъп елиминира загубите и усилва слабите сигнали в режим на рипийтър. Освен това устройството може да работи и като клиент или рипийтър в WISP режим.

DAP-3310 вече се продава на българския пазар. Препоръчителната цена за крайни клиенти е €92,00.