Hulu ще си партнира с ТВ операторите за общо съдържание

Hulu възнамерява да започне партньорство с различни кабелни ТВ оператори, за да предлага пакети от видео съдържание.

Едно от измеренията на тази съвместна дейност очевидно се отнася до промени в общите условия за абонатите на Hulu Plus, които вече ще могат да купуват бъндъл от абонамент и платено видео от кабелните оператори.

Това твърди финансовият ежедневник Wall Street Journal, който още споменава няколко конкретни имена на ТВ оператори, с които Hulu ще работи. Сред тях са Comcast, Time Warner Cable, Cox Communications, AT&T и Verizon.

Такава сделка носи предимство и за двете страни – от една страна Hulu ще навлезе в домовете на повече потребители, а от друга кабелните оператори ще примамват абонатите си с пакети като цели сезони на сериали, които са час от съдържанието на Hulu, но не са нещо, което традиционните ТВ доставчици предлагат.

Този ход на Hulu идва съвсем скоро след назначаването на новия изпълнителен директор в лицето на Майк Хопкинс. Хопкинс започна доста активно на новата си длъжност и вече нае нов главен финансов специалист, както и позволи на потребителите на Hulu, които не плащат абонамент, да гледат видео клипове на мобилните си устройства.

Работейки с кабелните оператори Hulu се надява да изпревари конкурентите си Netflix и Amazon.