Apple ще наеме още доставчици за iPhone и iPad

След като стана ясно, че в момента Apple изпитва затруднения с компонентите за новия си iPad, сега компанията очевидно е решена да не допусне това да се случи за напред.

Гигантът от Купертино, щата Калифорния ще сключи договор с още две далекоизточни компании, които да доставят части за продуктите на Apple.

Става въпрос за тайванските компании Wistron и Compal Communication, които ще бъдат ангажирани тясно в работата по iPhone и iPad.

Wistron ще бъде натоварена със създаването на iPhone 5C модела докато Compal ще произвежда iPad Mini. Apple обикновено разчита най-вече на Foxconn за своите мобилни устройства, но компанията натрупа доста негативи в последно време. Тя бе критикувана за използване на деца, работа при много лоши условия, както и за неочаквано висок брой дефектни iPhone 5C модели. Поради проблемните смартфони възникна спор между Apple и Foxconn за това кой е отговорен за разходите по ремонта.

“Apple повиши поръчките си за iPhone 5S в края на годината тъй като търсенето е много голямо”, коментира The Wall Street Journal, позовавайки се на информация от свои източници във Foxconn. “В същото време засилването на производствения капацитет изисква време и за целта Apple се нуждае от други доставчи”.