Microsoft набеляза най-важните кандидати за нов шеф

Броят на потенциалните мениджъри, които могат да оглавят Microsoft вече е сведен до минимум.

След последните дискусии на върха на софтуерния гигант списъкът вече съдържа само шефът на Ford Алън Мълали, изпълнителният директор на Nokia Стивън Елоп и няколко вътрешни имена от компанията.

Това са изпълнителният вицепрезидент на Microsoft Тони Байтс и Сатя Надела, който ръководи облачната и бизнес инфраструктурата в компанията.

По непотвърдена информация на Reuters има и още един вътрешен кандидат, което ще закръгли бройката на потенциалните фаворити за поста на 5.

Комитетът, натоварен с избора на нов изпълнителен директор, вече е разговарял с шефа на Nokia Стивън Елоп, който се върна отново в бившата си компания, която придоби Nokia за 7.2 милиарда долара. Очевидно разговори са били водени и с Алън Мълали, който от 7 години е начело на Ford. Напористият мениджър първоначално е обявил, че не се интересува от мястото, но след това изглежда е проявил интерес. Бейтс пък е бивш изпълнителен директор на Skype и е третото име, което изглежда с по-големи шансове за поста.

По този начин изглежда мениджъри като Майк Лоури, Стивън Синофски и Кевин Джонсън очевидно вече не са в полезрението на Microsoft.