Бъдещето на смартфоните – 4К и 64-битов CPU

Със сегашните скокове в развитието на технологиите е въпрос единствено на време – и то не на много – да видим масово смартфони с 4К дисплеи и 64-битови процесори.

Това твърди старши директорът на маркетинга в Qualcomm Мишел Лайдън Лий, според която практически няма никакви ограничения за това колко мощност могат да поберат потребителите в джобовете си.

“Клиентите никога не са напълно задоволени и искат все повече функции в своите устройства”, изтъква Лий. “Хората ползват телефоните си, за да гледат филми, телевизия и какво ли не. Това са техните персонални устройства и най-важното за тях е изживяването да е съобразено с нуждите им”.

Въпреки че за момента е преди всичко излишен лукс, Ultra HD резолюцията не след дълго може да стане стандарт за мобилните устройства. Същото се отнася за 64-битовите процесори, които ще станат по-достъпни  с увеличаването на капацитета и живота на батериите. Освен това Лий счита още, че мегапикселите на камерите в мобилните телефони ще растат с бързи темпове и не е далеч момента, в който ще видим обикновен апарат с 55-мегапикселна камера.

В момента Qualcomm вече прави следващата крачка към увеличаването на мощността на процесорите с новия си чип Snapdragon 800, който захранва ключови модели като  Galaxy Note 3, LG G2 и Xperia Z Ultra. Същият процесор на теория поддържа и камери до 55 мегапиксела, както и HDR и други комплексни фото софтуерни решения.