EA иска да върне Battlefield на мобилния фронт

Гейм гигантът Electronic Arts възнамерява да създаде ААА мобилна игра от поредицата Battlefield.

За РС и конзолните геймъри шутър поредицата е добре позната и в момента те очакват премиерата на новата Battlefield 4, която в момента е във фаза на бета тестове. На мобилния фронт обаче плахите опити на ЕА да пусне Battlefield игра се провалиха преди време, когато тогавашното заглавие се оказа толкова нескопосано, че скоро след това бе изтеглено от App Store.

Компанията обаче не се е отказала от плановете си да разшири пределите на серията отвъд домашните конзоли и компютри.

Това споделя шефът на EA Labels Франк Гибо, според когото ЕА вече работи по FPS игра от серията Battlefield, която е предназначена ексклузивно за смартфони и таблети. По думите му става въпрос за мащабен проект с високи качества.

“Ние смятаме, че можем да се справим успешно с това, но си поставяме дори още по-високи цели, които никой не е правил досега – да създадем игри, които функционират между различните платформи. Ще сработи ли подобно нещо и ще го видим ли при всички поредици? По-скоро не при всички”, обяснява Гибо.

До момента ЕА има сериозни попадения на мобилния пазар с хитове като Real Racing 3, Dead Spaceи  Mass Effect: Infiltrator, но шутър от първо лице създава още повече предизвикателства, включително и за начина на управление на играта. Засега Гибо не дава повече подробности за мобилните операционни системи, за които ще се появи новата Battlefield, но е логично да предположим, че играта ще излезе за iOS и Android.