Дали YouTube не подготвя музикална услуга?

Дали YouTube не се готви да пусне музикална услуга, която да се конкурира със сайтове като Spotify? Да. Поне така твърди списание Billboard, позовавайки се на няколко “източници, запознати с плановете” на компанията.

Подобно на Spotify и музикалната услуга на YouTube ще предоставя безплатен достъп (с реклами) и платен (без). По този начин видео услугата на Google ще поеме в нова аудио посока, предоставяйки музикален стрийминг на всички възможни платформи. YouTube обаче вероятно ще се придържа към своите корени и ще предоставя и музикални видео клипове.

Какво казват от компанията по въпроса? “Ние винаги работим по нови и по-добри начини, които да позволяват на хората да се наслаждават на нашето съдържание на всички платформи. Същевременно предоставяме на своите партньори повече възможности, чрез които да достигнат до феновете си. На този етап обаче нямаме какво ново да обявим”.

През март месец тази година Fortune написа подобна дописка и допълни, че тази нова услуга ще се появи по-късно през настоящата година.