Netflix преговаря с кабелни оператори

Компанията Netflix, която традиционно има доста обтегнати отношения с кабелните оператори в Америка, е на път да промени това.

Според анонимни източници, цитирани от Wall Street Journal, компанията вече преговаря с няколко кабелни оператори, сред които Comcast и Suddenlink Communications в опит да ги убеди да включат услугата за видео стрийминг в техните предложения към потребителите.

Засега обаче разговорите са в доста ранен етап и не се предвижда скоро да бъде сключена сделка, подчертава финансовият ежедневник.

Това става само месец след като Netflix подписа сделка с англиската Virign Media, съгласно която ТВ оператора на милиардера Ричард Брансън ще предлага улугата в своите set-top box устройства. Ако Netflix успее да убеди някой от американските оператори да направи същото, това ще бъде първа по рода си сделка.

Ако това се случи, потребителите ще получат още по-голям избор от платформи, през които да получават достъп до онлайн съдържание, а в същото време ще бъде разчупен и леда в отоншенията между американските кабелни оператори и Netflix, които в момента гледат на Netflix като на конкурент.