Amazon готви джаджа за стрийминг по Коледа

По всичко личи, че Kindle Fire HDX няма да е единственото ново устройство, което Amazon ще предложи на своите потребители този празничен сезон.

Компанията очевидно подготвя и т.нар. Set-top box устройство, което се нарича Firetube. Запазена марка с това име бе регистрирана наскоро и се очаква пазарният дебют на джаджата да стане точно навреме за Коледните празници.

Очаква се Firetube да прилича на Roku и да поддържа различни приложения за стрийминг на онлайн видео съдържание. В основата на Firetube все пак ще бъде собственият каталог на Amazon от безплатни заглавия и Prime пакета. Очаква се стратегията на компанията по отношение на стрийминга да бъде подобна на тази, която Apple ползва за своята Apple TV – широк набор от съдържание, в основата на който е собствената платформа iTunes.

Firetube ще се управлява със самостоятелно дистанционно управление, но е възможен контрол и чрез мобилно приложение за смартфон или таблет.

Интересно е, че по данни на вестник Wall Street Journal не е изключено в последния момент въпреки всичко премиерата на Firetube да бъде отложена поради определено стечение на финансови и маркетингови фактори. Въпреки това засега устройството изглежда на път към своите потребители през декември.