ADATA пусна безжичния сторидж DashDrive Air AE800

ADATA Technology представи безжичния сторидж DashDrive Air AE800. Устройството включва безжичен твърд диск, който може да подава данни към множество мобилни устройства. Моделът AE800 осигурява допълнителни функции като портативен захранващ модул и безжичен хотспот, като обединява в себе си най-често срещаните нужди за сторидж и свързаност на потребителите на смартфони и таблети. 

Популярността на мобилните устройства продължава да нараства, като извежда на преден план нов набор от изисквания за съхранението и преноса на данни. DashDrive Air AE800 предлага пространство от 500 гигабайта сторидж и може да подава поточни данни към iOS- и Android-базирани мобилни устройства чрез безплатното приложение DashDrive Air Elite App (което може да се изтегли от Apple App Store и Google Play). Настолните и мобилните компютри снабдени с безжична комуникация също могат безпроблемно да четат и записват данни, като разполагат с бърз и надежден сторидж със или без кабел за пренос на данни. В безжичен режим до 3 потребители могат да стриймват едновременно видео с резолюция 1080р, а при  резолюция 720p това могат едновременно да правят до 5 потребители. 

Моделът AE800 функционира също така като лесен за използване безжичен хотспот, поддържащ 802.11 b/g/n безжични мрежи. Създаденият с него  мрежов мост позволява интернет връзката да се споделя с до 8 различни устройства. Потребителите могат да осъществяват едновременно достъп до данните в AE800 и да се свързват към интернет. 

Една от най-полезните функции на AE800 е тази на източник на захранване с капацитет 5200mAh. С него можете да заредите винаги жадните за ток съвременни мобилни телефони и таблети. AE800 от своя страна лесно се зарежда през USB 2.0 или 3.0 порт на компютър.