Играейки на тази игра, доставяте велосипеди в Африка

Global Gaming Initiative реши да превърне игрите в средство за благотворителност. Тяхното първо заглавие, наречено Sidekick Cycle за iOS, снабдява хората в бедните региони на Африка с велосипеди посредством партньорство с World Bicycle Relief, пише Mashable.

Играта се появи в iTunes съвсем наскоро. В нея играчите управляват велосипед сред различни предизвикателни местности. Половината от постъпленията от нея отиват директно в World Bicycle Relief. С всяка 387-ма продадена игра, велосипед ще бъде изпратен на дете в Африка. Sidekick Cycle дори предоставя информация, свързана с броя на дарените колелета.

„Да, нашата игра носи послание. Хората обаче се учат посредством игра и забавление – заяви Елизабет Саркис, основателка на Global Gaming Initiative. – В САЩ хората използват велосипедите за развлечение, но в други части на света те са форма на транспорт, която предоставя достъп до училищата, болниците и работата.“

Sidekick Cycle може да бъде закупена за iOS за 0.89 евро. Половината от тази сума, както и половината от всички покупки, направени в самото заглавие, отиват за благотворителност.