Microsoft може да бъде оглавена от шефа на Ford

Въпреки че първоначално опроверга тези слухове, по-късно стана ясно, че изпълнителният директор на Ford Алън Мълали може да бъде един от основните кандидати за шефското място в Microsoft.

Много скоро след като стана ясно, че досегашният шеф на Microsoft Стийв Балмър ще напусне поста, различни и допълващи се слухове посочиха Мълали като негов наследник. Първоначално известният с буйния си темперамент ръководител на автомобилния гигант отхвърли твърденията, заявявайки че има твърдото намерение да остане с компанията си и през следващата година.

Сега обаче сайтът AllThingsD твърди, че Мълали изглежда е променил мнението си.

Цитирайки неназовани източници, “близки до ситуацията”, сайтът пише, че през последните седмици Мълали “е станал все по-благосклонен към идеята”. Алън Мълали е начело на Ford от 7 години и получи признание за дръзкия си план за реформи, с чиято помощ успя да изкара компанията на печалба.

Други потенциални кандидати за поста “изпълнителен директор” на Microsoft, чиито имена се спрягат по-сериозна, са изпълнителният вицепрезидент на компанията Тони Бейтс, шефът на Computer Sciences Майк Лоури, бившият шеф на Windows Стивън Синофски и бившият изпълнителен директор на Juniper Networks Кевин Джонсън.