Moto X по-здрав от iPhone 5S, 5C и Galaxy S4

Въпреки че тепърва ще доказва своя комерсиален успех, новият Moto X превъзхожда конкуренцията поне в едно отношение – издръжливост.

Това показват резултатите от стресови тестове заедно с още няколко водещи смартфона като iPhone 5S, 5C и Galaxy S4.

След като четирите апарата биват последователно изпускани от един метър височина, плъзгани по масата и потопени във вода за 10 секунди, едно устройство се очертава като ясен победител и това е именно Moto X.

Тестовете са проведени от SquareTrade като компанията по традиция прави подобни опити всяка година, за да установи как се държат водещите смартфон модели при стресови ситуации, които биха могли да възникнат в ежедневната употреба. Наред с физическите тестовете SquareTrade оценява предния и задния корпус на телефоните, конструкцията им, материалите, размера, теглото, захвата и водоустойчивостта.

Особено зле се представил iPhone 5C, чиито панел се пукнал направо при изпускането, а след потапянето във вода апаратът започнал направо да отказва. iPhone 5S се оказал по-здрав и се отървал с пукнат ъгъл при изпускането и без видими дефекти след водния тест. Според SquareTrade обаче Moto X категорично е най-здравият смартфон и неговата изработка поставя нов стандарт за издръжливост на скъпите апарати.