Hulu взима 144 сериала от BBC

След като месеци наред си търсеше нов купувач, услугата за платено видео съдържание Hulu отново се обърна към търсенето на нови попълнения за своя каталог.

Компанията обяви, че е сключила договор с английската ВВС съгласно който ще получи цели 144 ТВ програми, които да бъдат предлагани срещу заплащане на абонатите.

Сред тях личат заглавия като Sherlock, Torchwood и култовата поредица Doctor Who.

Това е най-голямата сделка по придобиването на ново съдържание, която Hulu сключва в последните четири месеца. В същото време тя не е ексклузивна, тъй като ВВС има подобни договорки с конкурентите Netflix и Amazon.

Успоредно с партньорството с ВВС компанията обяви, че се е договорила и с филмовото студио Lionsgate за продуцирането на 10 епизода на Deadbeat – комедия за медиум, който помага на призраците в Ню Йорк. Серийте са насрочени за 2014 г.

След като прекараха известно време в търсенето на купувач, собствениците на Hulu – 21st Century Fox, NBC Universal и Walt Disney – свалиха компанията от продажба и обявиха, че ще вложат в нея 750 милиона долара, за да стимулират нейния бъдещ растеж.