Автомобилните технологии на бъдещето

Continental и IBM обявиха споразумение за сътрудничество при изграждане на автомобилни решения за “свързаност” по време на най-голямото автомобилно изложение в Европа – Frankfurt Motor Show (IAA), провеждано от 12-и до 22-и септември.

В основата на споразумението е развитието на облачна платформа, която ще позволи на автомобилните производители да доставят голям кръг от услуги за автомобила като дистанционно софтуерно обвновяване и способност за контрол на автомобила по интернет, елиминирайки по този начин скъпи и некомфортни посещения в сервиз.

Дирк Волсшлегер, Генерален директор Глобална Автомобилна Индустрия в IBM, отбеляза: “Реализирането на идеята за напълно „свързания” автомобил изисква технологични способности и познание за големи данни, “вграден интелект” и способността да доставиш услуги през високо скалируема облачна платформа. Като иноватори в нашите области, Continental и IBM ще ускорят сливането между автомобилната и технологична индустрии, позволявайки по този начин на автомобилните производители да интегрират персонализирани мултимедийни и мобилни услуги, инфотейнмънт и управление на потока на автомобили за създаване на наистина “свързан” автомобил.”

“Предвиждащото” шофиране ще бъде реализирано от Continental и IBM чрез следващо поколение платформа за “електронен хоризонт”, която реално ще довете до автоматизираното управление. Автомобили с вградени сензори не само ще приемат данни, но и ще предават информация като местоположение и скорост към облака, където данните ще бъдат обработвани, анализирани и ще бъдат използвани за основа за решения. Резултата ще бъде карта в реално време, която ще позволи на автомобила буквално да “погледне зад ъгъла”.