Dell няма да се връща към смартфоните

Когато смартфонът Dell Streak се появи на пазара през 2010 г., на него се гледаше най-вече като черната овца в Android света. В крайна сметка кой би искал 5-инчов телефон?

Е, оказва се, че доста хора.

Въпреки че днес смартфоните с големи екрани са предпочитан модел, Dell не възнамерява да прави нов опит да спечели доверието на потребителите в този пазарен сегмент.

“Няма да влизаме в бизнеса с мобилните телефони”, простичко заяви сегашният изпълнителен директор Майкъл Дел, който вече ще бъде собственик на компанията, която някога основа.

“Всеки път, когато се ражда нова мобилна компания, тя се нуждае от сървъри  инфраструктура. Компаниите се нуждаят от защита и сигурност за данните, съхранявани на тези мобилни устройства и ние изпълняваме тази роля”, продължава Дел, идентифицирайки мястото на компанията си във веригата.

Коментарите на шефа на Dell показват, че РС производителят има други планове как да извлече печалба от растящия мобилен пазар без да поема финансовия и репутационен риск сама да пуска смартфон.

След като акционерите на компанията одобриха сделката по изкупуването на акциите, Майкъл Дел ще има 75 процента собственост от някогашният лидер на РС пазара. Частната инвестиционна компания Silver Lake ще получи миноритарен дял.