Samsung Galaxy Gear с общо 70 приложения

Обявеният на 4 септември умен часовник Samsung Galaxy Gear ще има общо 70 приложения, обяви южнокорейската компания.

Тя обеща, че е подготвила 70 приложения за новата джаджа и се надява устройството да постави началото на революция в приложението на устройствата, които могат да се носят по тялото.

Засега обаче пълният набор от приложения за Samsung Galaxy Gear не е известен и бяха показани само 12 от тях. Те обаче изглеждат в състояние да осигурят достатъчна функционалност на потребителите, които гласуват доверие на умния часовник.

Големи социални мрежи като Facebook и Twitter все още не са създали приложения за Samsung Galaxy Gear, но благодарение на програмата Path потребителите все пак ще имат достъп до частни съобщения и споделяне. Други социални приложения, които ще имат версии за Samsung Galaxy Gear са услугата за съобщения Line, програмата за търсене в социални мрежи Banjo и услугата за споделяне на локации Glimpse.

Ebay също е подготвила свое приложение за часовника, което дава възможност за следене на наддавания, но не и за търсене на артикули.

Фитнес приложенията RunKeeper и MyFitnessPal ще бъдат налични за спортните потребители, а приложението за бележки Evernote също ще има версия за умния часовник.