Nokia се сърди от липсата на Windows Phone приложения

Нов скандал може да избухне между доскорошните партньори Nokia и Microsoft след като финландският производител изказа недоволството си заради политиката на софтуерния гигант по поддръжката на Windows Phone.

Според Nokia американците не са успяли да дадат основателна причина на потребителите да се прехвърлят към Windows Phone тъй като не поддържат достатъчно операционната система.

“Microsoft очевидно не спазва своята част от споразумението тъй като някои от най-важните и популярни приложения все още нямат версии за Windows Phone”, обяви вицепрезидентът на финландският производител Брайън Биняк.

Представителят на Nokia твърди, че смартфон потребителите не са склонни да променят своите мобилни навици като се прехвърлят на Windows Phone и добрите телефони, които компанията предлага не могат да променят мнението им.

“Опитваме се да променим културата на поведение на Microsoft като им подсказваме, че битката за изместването на iOS и Android не може да се отлага повече”, категоричен е Биняк. “Как обаче да продаваме нашите телефони при положение, че липсват достатъчно приложения!?”

“Пускаме редовно нови устройства и за всеки нов телефон има по едно приложение, което хората искат, но го няма”, завършва вицепрезидентът на Nokia.