Apple на съд заради еротично съдържание

Адвокат от щата Тенеси заведе съдебно дело срещу Apple, с което иска компанията да въведе анти-порно филтър на своите устройства.

Крис Севие от Нашвил е подал иск в размер от 50 страници, съгласно който той иска Apple да продава своите устройства с предварително инсталиран филтър, който да блокира всякакво еротично съдържание.

Ако купувачът е на възраст над 18 години, той или тя е свободна да влезе във връзка с компанията, да разпише съответния формуляр и да получи код, който премахва филтъра. Според Севие не родителите, а производителят трябва да носи отговорността за достъпа до неприлично съдържание, който подрастващите потребители имат или не.

“Продуктите на Apple на са снабдени с адекватни инструменти за безопасност, които да блокират нежеланото порнографско съдържание, което систематично трови живота ни”, казва адвокатът в своя иск. Самият Севие обаче се оказва доста противоречива личност, тъй като малко по-късно стана ясно, че Върховният съд на Тенеси го е поставил под запрещение поради “умствена нестабилност или болест”, което слага под съмнение логиката на иска му и решението на съда по него.