HERE Drive+ идва за всички смартфони с Windows Phone 8

HERE, бизнес подразделението на Nokia, обяви услугата HERE Drive+ за всички смартфони с Windows Phone 8. Този ход ще разшири обхвата на HERE Drive+ отвъд устройства Nokia Lumia. 

HERE Drive+ осигурява достъп до глобална навигация с гласови напътствия „завой по завой” и с офлайн карти, които дават възможност на хората да стигнат до тяхната дестинация дори и без интернет връзка.

Стъпката към по-достъпни навигационни приложения съвпада с представянето на новите версии на HERE Drive+ и HERE Transit, които ще могат да бъдат свалени от Windows Phone Store в следващите дни. Актуализацията на HERE Drive+ включва функцията My Commute, която помага за подобряване на ежедневните пътувания. My Commute научава вашите ежедневни навици на шофиране и дава предсказуеми и персонализирани препоръки за маршрут на базата на актуалните условия на движение. HERE Drive сега също дава възможност за актуализиране на лиценза за навигация от местно до глобално покритие от рамките на приложението.

Последната актуализация на HERE Transit допълнително опростява пътуването с обществен транспорт, като се възползва от интерфейса на Windows Phone с нов панорамен изглед. Този нов дизайн улеснява потребителите при планирането на маршрути и достъпа до предишни дестинации и предпочитания, както и до най-близките спирки на градския транспорт. В определени държави, HERE Transit ще бъде достъпен и за смартфони, които не поддържат Windows Phone 8.