iPhonе 5 с повече недоволни потребители от S4

Когато iPhone е бил пуснат на пазара, броят на оплакванията и негативните коментари, насочени към него е бил два пъти по-голям в сравнение с недоволните от Galaxy S4 при неговата премиера.

Това сочат данните на проучване на компанията We Are Social, която се занимава с анализи на социалните медии.

Тя използва постове в Twitter, Facebook и популярни форуми, за да прецени реакцията на потребителите при появата на известни апарати като  iPhone 5, Samsung Galaxy S4, Nokia Lumia 920 и BlackBerry Z10.

Оказва се, че iPhone 5 е бил най-мразеният телефон от четирите и цели 20 процента от потребителите са се изказали негативно за него. За сравнение само 11 процента – или най-малко от четирите случая – считат, че Galaxy S4 е заслужил техния потребителски гняв.

Все пак трябва да се отчете факта, че iPhone 5 се е радвал на многократно по-висока активност на обсъждане при неговият дебют в сравнение с Galaxy S4.

We Are Social отчита още, че 56 процента от потребителите са акцентирали върху новите функции на Galaxy S4, докато за Lumia 920 това са направили 37 процента, за iPhone 5 – 29 процента и за BlackBerry Z10 – 27 процента.