Google ще прави собствена Android конзола?

Една Android конзола в лицето на OUYA вече е на пазара, а друга – Shield на Nvidia – трябва да се появи следващият месец. Оказва се обаче, че и двете могат да се изправят лице в лице с един доста сериозен и опасен конкурент – Google.

По информация на авторитетният финансов ежедневник The Wall STreet Journal интернет гигантът вече е започнал процеса по разработка на собствена гейм конзола, базирана на Android.

Вестникът се позовава на “източници, запознати с въпроса” и твърди, че това е част от стратегията на Google да засили своето присъствие на хардуерния пазар. Очевидно компанията вече не е задоволена от пускането на смартфони и таблети и ще проучи нови ниши, в които може да се изяви.

Според The Wall Street Journal заедно с конзолата, Google работи и по умен часовник, който също ще ползва Android. И конзолата, и часовникът трябва да бъдат преки конкуренти на подобни продукти, които междувременно се разработват от Apple. И двата продукта ще се правят от единствено от Google без помощта на външни партньори.