Despicable Me: Minion Rush вече в Play Store

Android версията на Despicable Me: Minion Rush вече е достъпна за сваляне, обяви компанията Gameloft.

Играта представлява поредната интерпретация на жанра endless runner, този път в духа на филма Despicable Me 2. В Despicable Me: Minion Rush почитателите на мобилният гейминг поемат ролята на един от забавните жълти слуги на суперзлодея Гру и с богат набор от акробатични умения се борят за титлата Minion of the Year.

Ако приемете, че Despicable Me: Minion Rush наподобява на популярната Temple Run няма да сбъркате, но играта предлага достатъчно нива, предмети за отключване и чар, за да допадне дори и на онези, които не са гледали първия филм. Освен това Gameloft предлага играта напълно безплатно, което също е плюс.

В Despicable Me 2 Гру е оставил кариерата си на супер престъпник и се е посветил на отглеждането на трите си дъщери. Идилията обаче е твърде кратка, защото скоро той се сблъсква с тайна организация и на Гру се пада да разкрие едно от най-големите престъпления в света. В продължението на лентата от 2010 г. ще чуем отново гласа на комика Стив Карел в ролята на Гру, а на него му партнират още Кристен Уийг (Bridesmaids), Миранда Косгроув и др. У нас филмът стартира от 5 юли.