Клавиатура: Rapoo E6300

75 лв.

Вносител

Вали Компютърс

Ако притежавате продукт със сензорен екран –  например таблет или смартфон, отдавна сте достигнали до заключението, че писането на него далеч не е толкова бързо и ефективно, колкото стандартна клавиатура.  Именно тук на помощ идва клавиатурата E6300 на Rapoo. Това е компания, която се е доказала с безжичните си устройства за Apple, Android и персонални компютри. Сред тях откриваме както мишки и слушалки, така и клавиатури. Всички се отличават с елегантен дизайн и добра производителност. И E6300 за iPad, както и за редица други Bluetooth устройства, не прави изключение.

Това е един особено компактен продукт – 82 x 206 x 5.8 мм. Тежи едва осезаемите 153 гр. Клавишите са пластмасови и са с пружинен механизъм. Въпреки това са абсолютно беззвучни. Home, F и J са с малки издутини, така че да може да ги разпознаете, дори без да гледате към тях. Всички клавиши са лазерно-гравирани за допълнителна издръжливост. 

Личи си, че това е един качествено изработен продукт. Задната част е сребриста и изглежда алуминиева. В предната част има малки гумени крачета, докато задната е издигната от една издутина, в която се помещава самата батерия. Тук се намира и бутоните за пускане и синхронизация, както и micro-USB гнездото за зареждане.

Решихме да тестваме продукта върху iPad 3, обновен до най-новата версия на операционната система iOS. Е6300 установява връзка с таблета бързо и абсолютно безпроблемно. Веднъж щом устройството е разпознато, веднага може да започнете да пишете на клавиатурата. Дори и да я отдалечите на 10 метра разстояние, пак няма да изгубите сигнал.  

Когато батерията й се изтощи, може да я заредите за 2 часа през USB. С USB към A/C адаптер пък са ви необходими само 35 минути. Впоследствие може да работите цял 1 месец, което е наистина впечатляващо.

Що се отнася до формфактора – основните клавиши са със стандартни размери. Те обаче са сбити изключително много един до друг. Съответно – хората с малки и средни като големина ръце няма да имат проблеми, но онези от вас с по-големи лапи ще изпитат известни затруднения. Също така, ако ви се налага да гледате към клавиатурата, докато пишете, определено няма да можете, тъй като ръцете ви ще я закриват до голяма степен. Ако оставим това настрана, работата с E6300 е абсолютно безпроблемна.

В заключение – това е един продукт, който се отличава както с отличен дизайн, така и с добра производителност. Нещо повече – цената, на която се предлага, е изключително скромна. Връзката с конкретно устройство се осъществява лесно, стабилна е и няма лаг и освен ако нямате твърде големи ръце, ще останете наистина доволни от E6300.

Усртойството е налично в pcmania store